Bij de kat

Als u met uw kat in onze spreekkamer komt, zet u het vervoersmandje op de tafel. We observeren dan direct al het gedrag van uw kat. Als uw kat een beetje bang is laten we hem of haar altijd eerst even aan onze stem wennen terwijl we aan u uitgebreid vragen hoe het met uw dier gaat. Vervolgens doen we het deurtje open, laten de kat wennen aan onze handen in de buurt, en geven we wat kattensnoepjes.

We knipperen langzaam met beide ogen naar uw kat om in kattentaal te zeggen dat we het goed bedoelen.

Indien uw kat niet zelf uit het mandje wil komen, dan zullen we hem of haar er niet meteen aan het nekvel uit slepen. Als het mogelijk is doen we het dakje eraf en aaien we de kat voorzichtig zodat hij wat meer ontspannen wordt.

Vervolgens zullen we met zo min mogelijk dwang en zoveel mogelijk positieve ervaringen (aaien, kriebelen) doen wat nodig is om uw kat te onderzoeken en behandelen. Ook bloedafname doen we altijd met zo min mogelijk dwang en zo diervriendelijk mogelijk. Blije kat, blije baas!

kattenpension kattenhotel almere

werkwijze dierenarts almere

Bij de hond

Als u met uw hond in de spreekkamer komt, en we merken dat uw hond het spannend vindt, dan negeren we uw hond eerst altijd even. We praten dan met u over uw hond zodat uw hond langzaam aan ons went. U mag de hond loslaten in de spreekkamer zodat hij overal even kan snuffelen. Eventueel geven we de hond een koekje. Als de hond de tafel heel erg eng vindt, kunnen we hem ook op de grond onderzoeken.

Vervolgens onderzoeken en behandelen we de hond (indien noodzakelijk even met snoetje om) met zo min mogelijk dwang en met rustig stemgebruik en met rustige bewegingen. De meeste honden raken zo goed op hun gemak en we horen vaak dat ze bij ons veel meer toelaten dan de eigenaar had gedacht. Tevreden hond, tevreden baasje, tevreden dierenarts!